3D Karini Studio za dizajn interijera

Kvaliteta, kada izgovorimo tu riječ ljudi uglavnom pomisle na tehničku kvalitetu izrade, no team 3D Karini Studio za dizajn Interijera želi upozoriti i na dizajn kao element kvalitete, dizajn za izradu 3D modula.

Adaptacije životnih, poslovnih prostora kao i njihova prenamjena treba biti funkcionalna no isto tako ugodna kako za naše životne partnere tako i za klijente koji borave u poslovnim prostorima. Uređujemo i prenamjenjujemo.

Rad je svrsishodna i svjesno organizirana djelatnost koju obavljamo radi postizanja nekog korisnog učinka… no ovaj pojam ostaviti ćemo u knjigama… 3D Karini Studio za dizajn Interijera ima moto koji glasi “Ljubav i rad symbol su naše postojanosti” by Sigmund Freud.

Inovativnost vs kreativnost izvori su iz kojih nastaju nove ideje u poslovnom procesu te kako ih uspješno “prodati”. Poticajna radna okolina koja gradi, cijeni i nagrađuje inovativnost kao i kreativnost ključna je za uspjeh tvrtke 3D Karini Studia.

Noviteti u uređenju interijera neophodni su za predan rad svakog stilista za uređenje interijera. Team 3D Karini Studio za dizajn Interijera posječuje sajmove i na naše tržište donosi svjetske trendove iz dizajna interijera kako bi svojim klijentima pružio mogućnost izrade modernih, ugodnih i funkcionalnih prostora.

Ideal. Sajanjem elegantnog, mističnog i luxuznog, danas, zadovoljstvo klijenta postižemo ukoliko iskombiniramo oblik i funkcionalnost… tada smo spojili “Ideal” uređenja interijera. 

 

Prije nego li krenete sa uređenjem interijera dobro je proučiti kojem slilu pripadate.

Aktualne stilove uređenja donosimo u nastavku, a svaki od navedenih stilova izrađujemo u 3D modulu.

 

Art deco

Namještaja ravnih, geometrijskih linija, popularan sa dvadesete na tridesete godina dvadesetog stoljeća, koji odlikuje zaobljenim prednjim plohama, detaljima kao preslikanim u zrcalu, ravnim linijama na namještaju od drva sa kromiranim dijelovima.


ART NOUVEAU

Prije Art decoa Art nouveau nastao je u Francuskoj krajem 19 na 20st. Karakterizira ga namještaj i kućne potrepštine i pribor, popularne Tiffany lampe, slobodne forme te oblici ženskih silueta.


Azijski stil

Odlikuje japanski & kineski stil uređenja. Tradicionalni japanski interijeri su organizirani prema oblicima ljudskih silueta naziva tatami. Neobrađeni materijali kao što je bambus, i boje uzete iz prirode koriste se da bi se postiglo prozračno i mirno okruženje. Za uređenje su karakteristična shoji vrata dok kod kineskih interijera prepoznajemo  ručno oslikani stilizirani namještaj. Crvena boja se koristi u izobilju, kao simbol sreće.


Baroque

Visoko dekorativan  Barok  stil pojavio se u 17 st u Italiji. Torzioni stupovi, spiralni ukrasi samo su neki od znakova prepoznavanja Barok stila. Drvo, zlato izuzetno dominra kao boja, ukrašena je nijansom purpura, zagasito crvene,maslinasto zelene kako bi se postigao carski izgled.


Beidermeier

Beidermeier je njemački stil namještaja s prve polovice 19st. Bazira se isključivo na čvrtstoći i udobnosti te ga uglavnom odabire zrelija populacija. Svijetlije nijanse od svijetlog drveta zaobljenih oblika.


Cottage still

Pun boja izrazito udoban stil koji kategorizira ukrašen namještaj gracilnih linija uz predmete izražajnih tekstura, pletenih košara i podnih prostirka prirodnih vlakana odlikuje Cottage stil.


Seoski still

Širok opseg stilova koji zavisi od zemljopisnog položaja, ali je za sve njih karakterističan jednostavan namještaj pretpostavljen funkcionalnosti, prigušenih tonova, mlječnih boja i vintage materijala.


Engleski stil

Puno drveta, materijali sa uzorcima, tradicionalne boje.. Drvo na podovima i zidovima… karirani i cvjetni uzorci, pruge. Od boja pronalazimo tamno plavu, tamno zelenu, crvenu, zlatnu, srebrnu…uz neizbježan fini porculan i srebreninu.


Vrtni stil

Vrtni stil odlikuje izgled svježih cvjetnih uzoraka, žičanih materijala, vezenih jastuka i pletenine. Oslikani namještaj od drveta, detalji od čipke i porculan.


Mediteranski stil

Mediteranski stil dolazi iz zemalja sjevernog mediterana, kao što su Španjolska, Grčka i Italija, Jednostavnost vs ekstremne formalnost. Komadi su niski, sa ukrasnim nogama i postoljima, ramovi i okviri su teški. Zidovi su u najvećoj mjeri izražajne teksture, zaobljene plohe pronalazimo iznad kamina.


Romantic (romantizam)

Udoban stil koji koji uživa vašu pažnju kroz meke tkanine cvjetnog uzorka, čipke, oslikanog namještaja, pastelne palete boja, prigušenog svjetla i mirisnih cvjetnih aranžmana.


Skandinavski stil

Obuhvaća tri različita nordijska stila – Seljački, Gustavijanski i Skandinavski moderan stil. Sva tri su dosljedna svijetloj i svježoj paleti boja, kao protuteža tamnih i hladnim zimama te regije. Skandinavski moderni stil se razvio sa pokretom moderne tridesetih godina dvadesetog stoljeća. I njega karakterizira namještaj od svijetlog drveta, ali ovog puta su naglašene linija, oblik i forma kao i jarke boje.


Shabby chic vs Pohabani stil

Nastao i postao iznimno popularan posljednjih godina, zbog svoje pristupačnosti i niske cijene. Namještaj bijelih boja, oslikanih motiva, prigušenih tonova, presvlake i materijali starih motiva, sve u to oznake ovog udobnog stila Uz pohabani zovemo ga i prikriveni romantic stil.


Viktorijanski stil

Namještaj i arhiektura stila koji je dobio ime po engleskoj kraljici Viktoriji, bio je veoma popularan u drugoj polovici 20st. Koristili smo mahagoni, orah, i ružino drvo, tamnih boja, Uobičajeni elementi ovog stila uključuju ovalne naslone stolica, gornje plohe od mramora na stolovima, i noćnim stolicima. Tkanine i zidne obloge su izražajnih uzoraka i jakih boja puni volana.


Minimalistički stil

Ovaj stil dopušta izbor minimalne količine namještaja, boja, tekstura i oblika u prostoru. Skladnost, težnja prema lijepom i funkcionalnost. Svoju izvoritost nalazi u japanskom stilu uređenja. Uz bijelu crna je osnovna boja kod minimalističkog uređenja.