3D Karini Studio za dizajn interijera

OPREMANJE PROSTORA     


Savjetovanje vezano za uređenje interijera stana, kuće ili poslovnog prostora – po potrebi pojedinačnih prostorija interijera (organizacija prostora, odabira boja, obloga, namještaja i dekoracije).

Prilikom opremanja interijera vrlo važna stavka koja nam daje smjernicu kako i na koji način opremiti sporni prostor je budget. Nakon što definiramo stil, unajmimo dizajnera interijera, završimo projekt krećemo sa nabavkom namještaja, dekoracije, rasvjete… Na našem tržištu sve je više kuća koji su usmjereni ne samo na kvalitetu nego i na estetiku što dizajnerima kao i potencijalnim kupcima olakšava odabir. Svaki korner uređen je kao gotova cjelina i odluka je tu. Takav stil uređenja i prodaje već je dugo zastupljen u inozemstvu a danas je dostupan zahvaljujući prodoru dizajnera na našem tržištu i velike kompanije i dućani za prodaju namještaja provode marketing uređenja doma iz snova.

Ikea, Prima, Lesnina, Emmezeta, Azzardo… samo su neki od lanaca dućana u kojima možete naći sve potrebito. Bogati su namještajem, elektronikom, dekoracijom i svim ostalim potrebnim za uređenjem doma ili apartmana. Uz sve spomenuto također nude razne alate za planiranje, dizajniranje kuhinja i sl.  No ukoliko se pak odlučite za opremanje interijera uz pomoć dizajnera naš studio pomoći će vam i pratiti vas tijekom trajanja cijelog projekta, od izrade projektne dokumentacije, 3D vizualizacije, opremanja prostora i svega ostalog po zahtjevu i u dogovoru sa klijentom.


DJEČJA SOBA    

Prva pomisao pri uređenju dječje sobe jest da su vrlo jednostavne za urediti, no svatko tko se do sada susreo sa uređenjem dječje sobe posebice teenagera smatra da nije tako. Svaka dječja soba mora imati svoju svrhu i namjenu shodno uzrastu. Kao što je opće poznato manju kvadraturu je puno teže urediti nego veću pogotovo ukoliko manju kvadraturu dijele brat i sestra. Privatnost je nešto za čim svi težimo vez obzira na dob, tada malu sobu dijelimo na krevete na kat koji ispod imaju male ormare no ipak dostatne uz radni stol. Boje, uzorci, tepisi druga su etapa prilikom uređenja. Mudro bi bilo uključiti svoje dijete u uređenje dječje sobe kako bi se na taj način te male osobe osjećale sigurno i zadovoljno u svom kutku. No to ne treba uključivati izbor namještaja, no boje, tepih, košare i boxevi za spremanje zašto ne? Boje se manje-više prilagođavaju uzrastu. Svjetlije pastelne boje koriste se kod uređenja soba novorođenčadi dok su jači tonovi prihvatljivi većem uzrastu. Slike, posteri samo su jedan od dodatnih dekoracija koje se koriste kako bi se prostor uljepšao i stavio završni touch. 
UREĐENJE KUPAONICE    

Uređenje kupaonice jedna je od većih glavobolja koja nas može zadesiti prilikom uređenja interijera. Vizualno se odvažimo, približimo trendovima i idejama no postavljanje pločica da ne spominjemo skidanje postojećih i prašina koja ide s tim pod ruku zasigurno odgađa taj pothvat. Najnoviji trendovi današnje kupaonice pretvaraju u mini wellnesse u kojima nakon radnog dana provodimo sve više vremena. Nove teksture i uzorci, Walk In tuš kabine, retro kade krše do nedavno ustaljena pravila uređenja kupaonica i stvaraju oaze koje često ostavljaju bez daha. Neke kulture a sve češće je to nepisano pravilo shodno mogućnostima koje nam nudi prostor je spajanje kupaonice sa spavaćom sobom. Sve više zahtjeva naših klijenata je zatvaranje sušilice ili perilice. Umjesto toga ako možete bolje iste premjestite u drugi prostor i napravite vešeraj gdje ćete imati prostor za odlaganje stvari neophodnih za čišćenje. Iako su sve to finese i ovise o stilu i potrebama ono na što trebate usmjeriti pažnju su pločice, slavine i kvalitetno staklo za tuš kabinu. Iduće mjesto zauzima rasvjeta koja bi trebala biti jača i slabija. Elementi, wc školjke i kade dosta često ovise o samom budgetu te se tu treba prilagoditi i izvući najviše. Iako kod ostalog uređenja interijera ne stavljamo naglasak na 3D vizuale, prilikom uređenja kupaonica svakako preporučamo jer dobili biste puno više vizualni prikaz sa mogućnošću izmjena što je puno praktičnije nego da postavite pločice koje vam se u konačnici neće dopasti. Kod 3D vizualizacije sve je realistično  a pločice, elementi, tuš kabine ili kade se mijenjaju po potrebi dok se ne odlučite za završni vizual.SPAVAĆE SOBE    

Raskoš, udobnost, veličina kreveta i ormara sve su to sinonimi za spavaću sobu. Treba napomenuti da kao i prilikom uređenja manjih prostora svjetliji tonovi igraju važnu ulogu te vizualno povećavaju prostor iako su tamniji tonovi uvelike atraktivniji. Veliki kreveti isto tako su privlačni no zauzimaju dosta prostora te ih je važno postaviti u veće prostore, tako da ukoliko je vaša spavaća soba manje kvadrature razmislite o manjem krevetu ili ukoliko ugradbeni ormar možete postaviti bilo gdje u stanu razmislite i o toj opciji jer na taj način će vaš prostor prodisati a po potrebi dodajte i koje zrcalo. Također ne zaboravite ni na noćne ormariće i nesmetani prolaz s obje strane kreveta.

Što se pak tiče pak postave kreveta odnosno orijentacije gdje ga postaviti, najbolje bi bilo na sjeveru jer je najmanje svjetla i najhladnije je te je lakše zaspati, naravno ova postava je u redu ukoliko nam položaj vrata i prozora to omogućavaju.

Generalno u sobi izbjegavajte tapiserije, debele zastore i ostale skupljače prašine, radije birajte one koji se lako održavaju i čiste. Prozračnost, opuštenost, slad i jednostavnost neka vam budu misao vodilja prilikom uređenja spavaće sobe no ako Vam treba pomoć oko istog obratite se nama. Uz pomoć 3D vizualizacije izraditi ćemo tri prijedloga vaše buduće spavaće sobe po mjeri.WALK IN ORMARI    

Uglavnom se rade po mjeri i san su svake žene i urbanog muškarca. Nakon svakog shoppinga u nevjerici gledamo u svoj ormar i razmišljamo gdje da uguramo novo kupljene stvari. I tad odlučimo, napraviti ćemo Walk In ormar. Jedna od definitivno boljih investicija koju toplo preporučam.

Walk In ormar postaviti u zasebnoj sobi u kojoj imamo dovoljno mjesta, povezati ju sa spavaćom ili dječjom sobom ili pak cijelu sobu ako nam prilike to dopuštaju pretvoriti u Walk In sobu.

Bili mali ili veliki pružaju nam dodanu dozu luksuza i raskošnosti a u skladu s mogućnostima u njih se postavljaju make up stolići. Drugim riječima idealni su za pohranu odjeće, nakita, cipela, stvari koje svakodnevno ne koristimo. Ukoliko se radi o većem prostoru isti se može koristiti i kao svlačionica, možete si odvojiti dio za razvrstavanje rublja i sl.

U njih je uz idealnu raspodjelu polica potrebno ugraditi i dobru rasvjetu i ogledala. Ukoliko imate manje mjesta napravite si ugradbeni ormar s kliznim vratima visine od poda do stropa i dodajte dodatnu rasvjetu kako bi ga učinili atraktivnijim.

No u konačnici kakav god bio, trebao bi biti jedinstven i vaš, a uza sve to kvalitetan i funkcionalan!TAMNI INTERIJERI    

Tamni dizajn interijera nedvojbeno na prvu ima odliku dosadnog i hladnog. No prevarili bi ste se! Postoji mnogo nijansi i tekstura koji mogu oživjeti prostor unatoč tamnim podnim oblogama i zidovima, često naglašavajući detalje i dekorativne predmete. Kombinirate li svijetlije sive zastore sa velikim sivim kaučem uz tamnosivi zid obuhvatit će te cijeli spektar boja koji će odisati elegantnošću pogotovu uz primjerenu rasvjetu. Crnu boju uglavnom vežemo za minimalizam, no kombinacijom bilo koje druge boje dobiti ćete iznenađujuće osvježavajući prostor no u isto vrijeme dramatičan upravo onoliko koliko se od njega očekuje.

Mnogi izbjegavaju tamne tonove u domovima dok su za poslovne prostore dobrodošli. Strah od tamnih tonova leži u tomu da će se prostor smanjiti pogotovo ukoliko je manje kvadrature. No u tom sl dovoljno je naglasiti jedan ili dva zida kako bi se postigla dubina ili razbila monotonija.

Uz crne zidne ili podne obloge svoje mjesto u posljednjih nekoliko sezona pronašao je trend tamnog namještaja, crne, tamnoplave ili tamnozelene boje.  Crni namještaj izvanredno će se ukoponirati sa bijelim ili bež nijansama tapeta, pletenih košara, tepiha ili jastuka, na taj način postići ćete eleganciju, a možete dodati i zlatne detalje u smislu dekoracije.

Dizajneri su bijelu zamjenili sivom… iz kojeg razloga… jer je izuzetno elegantna i prikladna zbog svoje neutralnosti koju daje prostoru, a s druge strane fantastično se stopi sa drugim bojama. Isto tako je i sa sivim namještajem, s njim nećete pogriještiti a svaki prostor kombinirajući sa sivim tonovima uz još jednu boju nepogrešivo ćete uskladiti, uz malo zelenila postići ćete touch za kojim mnogi čeznu. Isto tako u praksi građevinarstva dominira siva koja je do sada bila najpoželjnija boja za fasade iz razloga otpornosti na vanjske utjecaje, no danas ju možemo naći u kombinaciji  sa drugim bojama.

Tamnozelena ili samo zelena boja najčešća je u prirodi no kada govorimo o interijerima tu je manje zastupljena. Iako ju je teže za razliku od drugih boja kombinirati nije nemoguće. Ukoliko ste ljubitelj iste pripadate veselim i otvorenim osobama istiću psiholozi. Zeleni tonovi smanjuju napon vizualnih analizatora, no unatoč tomu za prostore u kojima se dosta boravi preporuka je postaviti fototapete sa pejzažnim detaljima i birati namještaj naturalnih tonova. Prirodni tonovi evociraju ugodna sjećanja, nostalgiju i pozivaju na duga putovanja te bi bilo mudro unutar modernog interijera kombinirati zelenu I terakotu uz nebesko plavu.
Boje su vrlo značajne za osobe koje ih vide kao moćan psihološki alat no ti stavovi su prihvatljiviji unutar marketinga no koristimo li navedene boje unutar svojih domova ili poslovnih prostora najvažniji efekt je da se u tom prostoru upravo Vi ugodno i dobro osjećate.