3D Karini Studio za dizajn interijera

DOM I DIZAJN

“Dom i dizajn” kada se odlučimo za uređenje interijera prvo što ćemo napraviti je otići na google i upisati traženu riječ. No tamo u mnoštvu članaka i slika nerijetko se ne možemo snaći. Prvo što će nam se ponuditi su stilovi uređenja interijera u novoj 2021. godini. 


POVRATAK PRIRODI

2021. poziva nas na povratak prirodi, sjedinjenju zemljanih tonova i boji terakote, keramiku i kamen te zeleno bilje. Udobne sofe, kutne ili fotelje od prirodnih materijala te okrugli stolići kombinacije žice i drveta te drvene pregrade ovogodišnji su must have’ uređenja interijera doma. Dizajn se zadnjih godina definitivno približio čovjeku i njegovim potrebama. Dom i dizajn više nije samo sinonim za lijepo nego i ugodno. Lijep dom i dizajn prostora osim što može uljepšati uvelike može poboljšati kvalitetu našeg života. Obzirom na trenutno raspoloženje i svakodnevnicu isto tako dva su stila pronašla svoje mjesto. Mogli bi reči nešto staro i nešto novo.


VINTAGE & RETRO vs MINIMALIZAM

Odlučimo li se za vintage ili retro uređenje stvaramo eklektične prostore, retro komoda koju smo nasljedili od bake sa starim gramafonom uz retro tapete stvaraju generacijsku povezanost i toplinu doma. Moderan dizajn neovisno o trenutnom trendu uvijek je IN. Dizajn minimalističkog podrazumjeva neutralne, ravne i čiste linije namještaja uz neizostavanu praktičnost i udobnost. Održavanje ovakvog doma mnogo je jednostavnije od prethodno navedenog vintage ili retro stila.


PANORAMSKE STAKLENE STIJENE

Panoramske ili staklene stjene jedna su od zanimljivosti koje zadnjih godina osim u kupaonama svoje mjesto pronalaze u dnevnim boravcima, spavaćim sobama ili kuhijama. Miču se pregrade i postavljaju otvorene prozračne staklene stjene bez zastora, zavjesa ili drugih pokrivala. Osim na urbanim vilama staklene stijene zbog svoje jednostavnosti i transparentnosti svoju primjenu pronalaze u arhitekturi. Zbog svoje specifičnosti panoramske staklene stijene urban su način uređenja koje nam omogućava uživanje u beskonačnom pogledu.


ZIMSKI VRTOVI

Kada spomenemo zimski vrt nema tko se ne brecne’ već se zamišljamo sa šalicom toplog čaja sa knjigom u ruci okruženi zelenilom dok snijeg u velikim pahuljama razbija se o staklo našeg zimskog vrta. Nažalost, svatko od nas ne može si priuštiti ovakvu oazu mira. Uglavnom je to prostor koji zatvaramo po zimi dok ga ljeti otvaramo i manje više najčešće ih možemo pronaći u većim gradovima u zgradama. Današnji životni tempo nameće nam nedostatak slobodnog vremena stoga ovo smatramo bar malom kompenzacijom koju možemo učiniti za sebe.


ELEKTRIČNI KAMINI

Možete li se prisjetiti svog prvog puta kada ste ušli u prostoriju koja ima kamin. Nekako je prirodno da nas obuzme osjećaj sjete. Danas na tržištu doista možete pronači široki izbor elekričnih kamina. U onosu na one tradicionalne, električni imaju svoje prednosti lake i brze instalacije. Nije vam potreban priključak na dimnjak, nema održavanja ložišta i nisu opasni. Ukoliko vam nije potrebna funkcija grijanja možete odabrati funkciju realističnog efekta plamena, možete ga postaviti na zid ili biti samostojeći element u prostoru. Iz moje prakse mogu vam reči da svaki drugi klijent ga želi u svom domu, a Vi, što još čekate?!


MORNARSKI VEZ vs CHEVRON

Mornarski vez ili Chevron parket ponovno osvaja interijere. Jedina razlika u odnosu na prije su u drvenim komponentama koje više nisu tako uske kao nekad. Letvice do čak devet centimetara zamijenile su letvice od pet. Drvene letve koje se proizvode pod kutom od 45° i 60° izuzetan su ukras interijera bez obzira o kojoj je vrsti drveta riječ, hrastu, bukvi ili jasenu i to u svjetlijoj varijanti apsolutni su trend podnih obloga. Sam parket je sveobuhvatna podna obloga većine domova ili poslovnih prostora da su nove tehnologije obrade drveta te razni dizajnerski pravci usmjereni na njegove imitacije koje danas zauzimaju sve više prostorija unutar jednog interijera. Iako smo ga unazad par godina postavljali isključivo u sobe, danas njegovu primjenu možemo pronaći kako unutar kuhinja tako i u kupaonicama i hodnicima. Naravno, tomu možemo zahvaliti činjenici da se proizvodnja pojedinih modela parketa veže za jaču otpornost na habanje i vlagu te na taj način postaje idealna podna obloga spomenutih mjesta.

Također želimo skrenuti pažnju na 'wow efekt' koji ćete postići kombinirate li parket i pločice. Oblik heksagona uz Chevron parket koji lagano prodire unutar pločica od heksagona fantastično su riješenje koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim pogotovu radi li se o prelasku iz jednog prostora u drugi na posve novi, drugačiji no znatno zanimljiviji način.